International Action Learning (AL) Articles

          All             |             Books             |             International AL Articles             |             Newsletters             |             Papers             |             Publications             |             Videos & Podcasts


Action Learning Around the World

By: Dr. Michael Marquardt

Action Learning around the World

De kracht van ‘GREAT Questions’

By: Roland Yeo and Dr. Michael Marquardt

Niet zozeer zeggen, als wel vragen is de sleutel gaan vormen tot succesvol leiderschap. Wijlen Peter Drucker, een befaamd managementconsultant, merkte ooit op dat de leider van vroeger misschien iemand was die wist hoe hij het moest zeggen, maar dat de leider van de toekomst misschien wel iemand zou zijn die wist hoe hij het moest vragen. Er zijn te weinig leiders die vragen stellen. Leiders zijn geneigd te dicteren of te discussiëren in plaats van om informatie te vragen en te discussiëren.

Action Learning en leiderschap

By: Roland Yeo and Dr. Michael Marquardt

Action Learning heeft zich snel ontpopt tot een van de meest krachtige en effectieve gereedschappen die door organisaties overal ter wereld gebruikt worden om hun leiders te vormen. Bedrijven als Boeing, Motorola, DuPont, Alcoa en Nokia zijn recent gaan werken met Action Learning om hun belangrijke, complexe problemen op te lossen en de competenties en kwaliteiten te ontwikkelen die hun leiders nodig hebben om succesvol te kunnen opereren in de 21ste eeuw.

Exploitatie van de kracht van Action Learning

By: Dr. Michael Marquardt

Van Boston tot Brazilië en van Finland tot Tokyo maken uiteenlopende bedrijven als Samsung, Dow, GE, Deutsche Bank en Boeing alle gebruik an een krachtig instrument voor leren op het werk: Action Learning. Deze bedrijven hebben duizenden nieuwe producten en diensten ontwikkeld, de waliteit van hun dienstverlening verbeterd, kosten en levertijden omlaag gebracht en fundamentele veranderingen doorgevoerd in hun organisatiecultuur door de kracht van Action Learning de vrije teugel te laten. Action Learning heeft zich snel ontpopt als het primaire ereedschap van organisaties als Sodexho, Novartis en Nokia voor het oplossen van kritieke en complexe problemen, terwijl het tegelijkertijd dienst deed als belangrijke methodologie voor het ontwikkelen van leiders, het bouwen van teams en het uitbreiden van de bedrijfsmogelijkheden.