Scenario: Finally

As an action learning coach, how would you handle the following situation: A team member finally asks the question that you knew would bring the whole situation to light. The rest of the team responds but is confident that is not where the real problem lies.

Tags: Action Learning, ActionLearning Coach, Team Coach, WIAL, WIAL Action Learning, WIAL Talk

Trackback from your site.

Comments (3)

 • Avatar

  Elisabetta Galli

  |

  I would allow a round of questions to check if building on each other questions’ the team itself find a way towards an insight. What is important is how the problem presenter reacts to that question. If I observe the situation is not evolving as expected, I may decide for another round of check in on consensus.

  Reply

 • Avatar

  Bernard van Gils

  |

  Als AL-coach ben je geen deelnemer aan het gesprek. Je bent op dat moment dus ook geen eigenaar van de probleemstelling. De gespreksgroep is eigenaar van de probleemstelling en daarmee ook eigenaar van de probleemoplossing. Wanneer de grote gemene deler van de groep bepaalde argumenten niet als ontvankelijk verklaart, zal ook de oplossing in lijn van die argumenten niet passend voor hen zijn. Schijnbaar hebben ze een andere kijk op het probleem en zullen ze de oplossing ook anders benaderen. Als AL-coach zou ik dat accepteren. Wie zegt dat de AL-coach de wijsheid in pacht heeft? Misschien zit de AL-coach er zelf naast. Aan het eind van het gesprek, bij de evaluatie, zou ik als AL-coach wel meededelen dat ik een andere visie op het probleem had en hoop de groep daarmee aan te zetten tot nadenken voor na deze gespreksronde. Als het echt een probleem is dat blijft spelen, zal de groep er na verloop van tijd achter komen dat hun aanpak niet werkt. Een vervolggesprek zal dan georganiseerd moeten worden. De kans is groot dat het weggegooide argument alsnog een plaats op de agenda krijgt en meer kans van slagen heeft. Op dat moment zal het aan draagkracht winnen en kan naar een geslaagde oplossing toegewerkt worden.

  Reply

 • Avatar

  Fabrice Pettoello

  |

  My role is not to be convince about what I feel. As an Action Learning Coach my role is to facilitate the process for having a performing group with its own solutions / actions. So, I would not intervene, and follow the process.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.