Scenario: Taking notes

As an action learning coach, how would you handle the following situation: During the session you realize no one is taking notes.

Tags: Action Learning, ActionLearning Coach, Team Coach, WIAL, WIAL Action Learning, WIAL Talk

Trackback from your site.

Comments (1)

  • Avatar

    Bernard van Gils

    |

    Tijdens mijn opleiding tot AL-coach heb ik geleerd dat het maken van aantekeningen door gespreksdeelnemers niet gewenst is. Ze leiden af en kunnen signalen afgeven die anders geïnterpreteerd kunnen worden. Het is denkbaar dat een van de deelnemers denkt dat er alleen zaken over hem/haar worden genoteerd als de deelnemer (toevallig) alleen aantekeningen maakt nadat die persoon iets gezegd heeft. Tijdens de sessies die ik coach maken alleen de observatoren aantekeningen. Zij zitten buiten de gesprekskring. Als ik me realiseer dat er vanuit de gesprekskring geen aantekeningen gemaakt worden, doe ik dus niets. Wanneer ik signaleer dat de observanten geen aantekeningen maken, stel ik daarover vragen aan hen tijdens een tussentijds evaluatiemoment.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.